De 5 bedste Valentinsgaver som er bæredygtige

Hvad er valentinsdag?

Valentinsdag også kendt som ‘De elskendes helligdag’, fejres den 14. februar i de fleste lande i verden. Historien om ‘Valentines Day’ er omsluttet af mystik og spekulationer. Gennem årene er der opstået en del bud på, hvorfor vi egentlig fejrer valentinsdag – men historikerne kan ikke helt blive enige. I de fleste tilfælde forbindes dagen med Sankt Valentin, som var en skytshelgen for kærestefolk. I historiebøgerne findes der dog hele tre styks Sankt Valentin’er – Sankt Valentin af Rom, Sankt Valentin af Terni, og Sankt Valentin af Rätien. Oftest er det dog Sankt Valentin af Rom der nævnes i forbindelse med Valentines Day. 

Hvorfor fejrer vi valentinsdag?

I dag ses nogle kulturer valentinsdagen, som en dag til at udtrykke kærligheden mellem familiemedlemmer og venner, hvor andre kulturer bliver der udvekslet gaver, blomster, chokolade, smykker, heliumballoner eller andre former for gaver, der symbolisere kærlighed mellem par. I Danmark har vi været meget længe om at få øjnene op for valentinsdag. I 1950’erne forsøgte de danske blomsterhandlere ellers ihærdigt at indføre valentinsdag i Danmark, men uden held. Først mod slutningen af 1990’erne tog danskerne traditionen til sig.

Bedste valentinsgaver

Fem fantastiske miljøvenlige valentinsgaver til dagligdagen

Det er vigtigt at huske på, at et personligt kort eller en buket blomster plukket i haven often kan give lige så meget glæde, som et nyindkøbt produkt. Gaver behøver nødvendigvis ikke, at være af materiel karakter. Men står du alligevel i en situation, hvor du skal købe en gave, kan vi varmt anbefale at tage et kig i de 5 bæredygtige valentinsgaver nedenfor. Alle former for produktion belaster miljøet – det kan og skal vi ikke se bort fra. Produkter af bæredygtige materialer fremstillet på ansvarlig vis er dog et mere skånsomt alternativ for miljøet.

#1 Valentinsgave: Bambus håndklæder

Det er ikke tilfældigt, at bambus håndklæder står øverst på listen. De fleste bliver overrasket over håndklædernes unikke blødhed samt deres fantastiske suge -og tørreevne. Bambus håndklæderne er økologiske og antibakterielle, som består af naturlige bambusfibre. De kan bruges til efter badet, men også som et badehåndklæde på liggestolen til strandturen. Den absorberende effekt er med til at give dig en behagelig følelse af hverdagsluksus.

#2 Valentinsgave: DIY - Enkel og elegant hjemmelavet blomsterbuket

Bind din egen vidunderlige buket, hvor du helt selv sammensætter din partners yndlings blomster. Du behøver ikke et væld af blomster for at skabe et godt resultat, men kan nøjes med en enkelt eller to af hver slags blomster. Bind buketten med stilke i varierende længder, og lad gerne blomsterne pege i forskellige retninger. Det er dejligt både at give og få en smuk buket, og buketten bliver kun mere personlig, når du selv binder den.

Tip: Buketter og dekorationer holder længere, hvis du stiller dem et køligt sted om natten.

#3 Valentinsgave: Bambus strømper

Hvem ville ikke blive glade for bløde og lugtfrie bambus strømperHos Bambui er vores bløde bambus strømper fri for farlige kemikalier. De kan fås som ankel-og lange strømper i både sort og hvid. Strømperne er alle one size, hvilket passer til alle størrelser.

Fakta om bambus strømper hos Bambui: 

 • 80% Bambus viskose, 15% polyester, 5% lycra.
 • One Size / Fits all
 • Certificerede økologiske bambusfibre
 • Lugtafvisende og antibakteriel
 • Ankelstrømper af bambus
 • Certificeret miljøvenlig indpakning

#4 Valentinsgave: DIY - Sammensæt din personlige bæredygtig gavekurv

Overvejer du en bæredygtig gavekurv til valentinsgave, så findes der utallige måder hvorpå den kan gøres miljøvenlig. En bæredygtig valentins gavekurv er gaven, som nærmest ikke kan skuffe. Først og fremmest findes der genanvendelig gavebakker, som er fremstillet pap eller karton. De findes i flere forskellige farver og størrelser. 

En lækker gavekurv er en genial gave, som passer til enhver anledning. Det smarte ved en gavekurv er, at den kan sammensættes præcis, så den passer til modtageren. Nogen er mest til delikatesse og chokolade, andre er til vin og spiritus. Nogen er til kaffe, te eller bøger, og andre er til dagligdagsvarer. Men husk, kun fantasien sætter grænser!

#5 Valentinsgave: Økologiske bambus vaskeklude

De økologiske bambus vaskeklude kan købes her på vores shop. Størrelsen på vaskekludene er praktisk til håndtasken, pusletasken, på badeværelset eller i bilen. Vaskekludene er bløde, behagelige og fremstillet af 100% bambus fibre, og kan fås i farven ‘naturlig hvid’, hvilket betyder, at ikke er blevet brugt skadelige farvestoffer i forbindelse med produktionen. Kludene kan bruges som lommetørklæder, bleskift eller fjernelse af makeup. 

Fakta om bambus vaskeklude hos Bambui:

 • Økologisk bambus er det bedste og blødeste materiale, der skal bruges på din babys hud uden at forårsage irritation.
 • Bambus kan absorbere op til tre gange sin vægt i vand og har en fremragende sugeevne, hvilket gør den perfekt til brug som en vaskeklud.
 • BPA-frit, Kemikaliefrit, antibakterielt og pesticidfri
 • Certificeret miljøvenlig indpakning

Sjove fakta om valentinsdag

 • Valentinsdag blev officielt indført af Pave Gelasius omkring år 498. Det blev dengang sagt, at d. 14. februar var dagen, hvor fuglene begyndte at parre sig.
 • Den første valentinshilsen vi kender til, stammer fra England og blev skrevet tilbage i 1415. Det var hertugen Charles, som skrev et kærlighedsdigt til sin kone, mens han sad til fange i Tower of London. Brevet skulle    eftersigende befinde sig på British museum,
 • I USA sendes der hvert år på 14.februar omkring 192. mio. valentinskort! Valentinsdag er faktisk så populær i USA, at den har indtaget en andenplads, når det gælder anledninger til at shoppe – og dagen er kun overgået af jul.
 • Ideen til de masseproducerede valentinskort kom fra den amerikanske kvinde Esther Howland. Hun modtog i 1847 en valentinshilsen fra England, og det må åbenbart have gjort indtryk. I hvert fald startede hun sin egen produktion af valentinskort, og allerede i 1850 havde hun en årlig omsætning på 100.000 US dollars.
 • Også på Shakespeares tid var ”Valentine” et udbredt begreb. Flere af figurerne som optræder i hans romantiske komedier blev kaldt for Valentin. Og i Hamlet synger Ophelia: ”To be your Valentine”.

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.