6 grunde til at du skal bekymre dig om miljøet!

Er du opmærksom på den indvirkning, du har på miljøet? 

Her hos Bambui er vi opmærksomme på vores forbrug – og vi vil meget gerne hjælpe dig med at forstå, hvorfor du skal bekymre dig om vores miljø.

Her er 6 grunde der gør, ​​at du skal bekymre dig om miljøet:

1. Et rent miljø er afgørende for en sund livsstil

Hvis du er ligeglad med miljøet er det sandsynligt, at du er med til at miljøet bliver forurenet. Du vil være med til at forurene miljøet med forurenende stoffer og toksiner, som kan påvirke menneskers helbred og skade det.

Ifølge Astma og Allergi Danmark er luftforureningen forbundet med hjerte- og astmaanfald – samt med til at påvirke småbørns helbred, der gør at de kan få hvæsende vejrtrækninger – læs mere.

Selvom vi har behandlingssystemer og andre mekanismer til bekæmpelse af disse problemer, ved du aldrig, hvilke fejl der kan opstå. Luft er med til at vi kan trække vejret, og vand er en grundlæggende nødvendighed, så vi skal gøre, hvad vi kan for at forhindre forurening.

2. Jordens atmosfæriske temperatur stiger

Ja, små ændringer i gennemsnitstemperaturen kan føre til hyppige forekomster af farlige vejrmønstre og ødelæggende storme. Ja, global opvarmning og klimaændringer er reelle. Og gæt hvad? Vi (os mennesker) er i stor udstrækning ansvarlige for dem, fordi vores aktiviteter har medført en fortsat stigning i drivhusgas-koncentrationerne.

Ifølge EPA forårsager ændringen i drivhusgas-koncentrationer opvarmning (global opvarmning) og påvirker klimaet (klimaændringer). Klimaændringer kan påvirke menneskers sundhed, landbrug, vandressourcer, skove, dyreliv og kystområder – læs mere.

3. Din tip-tip og tip-tip-tip børnebørn vil sætte pris på det!

Medmindre du har nogle særlige superkræfter, vil du ikke leve for evigt. Så hvilken slags verden vil du efterlade til din fremtidige familie? Fremtidige generationer kan blive udsat for farer på grund af problemer forårsaget af os. Du skal ofre dig og gøre noget for at forhindre det i at ske.

4. Biodiversitet er vigtig

Biodiversitet refererer til de forskellige planter, dyr og andre levende ting i vores verden.

Mange af de grundlæggende nødvendigheder, som vi skal bruge for at overleve er på baggrund af biodiversitet – for eksempel mad, vand, ly og luft. Der er naturlige processer, der er dannet af forskellige arter for at tilvejebringe eller påvirke disse fornødenheder. Hvis der sker noget med en bestemt organisme, kan der opstå en uønsket kædereaktion. Det kan føre til tab af biodiversitet, hvilket kan påvirke vores behov negativt.

Jo større livets mangfoldighed er, desto større mulighed er der for opdagelser, der kan gøre vores verden til et meget bedre sted. Lad os gøre, hvad vi kan for at forhindre tab af biodiversitet.

5. Det er en afspejling af din karakter

Et af Bambuis mottoer er: “gør med andre, som du ville have dem til at gøre med dig”.

Naturen giver os så mange ting gratis. Det giver os ren luft, rent vand, smukke landskaber, betagende udsigt, og listen fortsætter …

Vi tager så meget af naturen, men hvad giver vi til gengæld? Forurening? Det mindste vi kan gøre er, at vise vores påskønnelse ved at beskytte og bevare vores miljø.

6. Jorden er vores hjem

Jorden er vores hjem – ihvertfald indtil Elon Musk bygger en økonomisk og effektiv måde for os at komme til en anden planet.

Der er mange måder, du kan vise, at du er interesseret i vores miljø. Nogle af de mest almindelige måder er ved at reducere, genbruge og genbruge. Ligegyldigt hvor lille eller ubetydelig du synes dine handlinger er – betyder de noget. Det kræver kun en person at starte en bevægelse, der muligvis kan føre til et stort miljømæssigt gennembrud.

Skal du være den person? Bambui har ihvertfald allerede nu, startet en bevægelse, hvor vi i dag tilbyder bæredygtige bambus produkter. Blandt vores udvalg er bl.a. bambus tandbørsterbambus håndklæderbambus sokker.

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.