Bambus planten til den miljøbevidste forbruger

Hvorfor Bambus?

Bambus planten som anvendelse i produkter vinder mere og mere frem. Dette skyldes at blandt andet tekstilbranchen har fået øjnene op for at anvende bambus planter, som en del af produktionen.

Bambus planten er blandt det materiale, som hjælper mest imod jorderosion, og er derved også noget af det mest miljøvenlige materiale at anvende i sin produktion.

bambus planten

Hos Bambui bestræber vi os altid efter at producere vores produkter på den mest miljørigtige måde. Derfor anvender vi bambus bl.a. i forbindelse med vores bambus tandbørster, bambus sokker og bambus bestik.

Vores bambus sokker har nogle antibakterielle egenskaber, som resulterer i at sokkerne er modstandsdygtige over for bakterier og svedlugt. Samtidig kan sokkerne vaskes ved lavere temperaturer, og behøves ikke at blive vasket så ofte.

Dette skåner både miljøet, samt sparer dig penge, da der bruges mindre energi og vand til vask.

Bambus planten – Essentiel i kampen mod global opvarmning

Holder man bambus planten op imod f.eks. træer, optager bambus ca. 5 gange mængden af de drivhusgasser, som den tilsvarende mængde træer optager. Samtidig producerer bambus 35 % mere oxygen, end den tilsvarende mængde træer. Dette betyder altså at bambusplanten er et stærkt aktiv i forbindelse med kampen mod global opvarmning.

Bambusfibre er en regenereret cellulosefiber, hvilket betyder at det ligesom bambus planten kan nedbrydes 100% af naturen.

Anvendelse af bambusfibre har mange fordele. Særligt i forbindelse med produktion af tøj, da det har en høj absorbering, hvilket giver god svedtransport. Derudover er det let, stærkt og behageligt, samtidig med at det tørrer hurtigt og er lugtresistent.

Vi anvender bambusfibre i forbindelse med produktionen af alle vores produkter, hvilket betyder at vi aktivt deltager i kampen mod global opvarmning.

bambus planter

Hvad kan den miljøbevidste forbruger gøre?

Som forbruger kan du også deltage i kampen mod den globale opvarmning. Ved at ændre dine forbrugsvaner samt din tankegang, kan du sammen med Bambui være med til at bekæmpe global opvarmning.

Udover at skifte din garderobe ud med bambusprodukter, kan du også skifte dine tandbørster, bestik og meget andet i hjemmet ud.

Derudover er det altid en god idé som forbruger at være bevidst omkring sine vaner og daglige rutiner, og måske begynde at tænke over, om der er mere man kan gøre for at skåne miljøet.

Hos Bambui er vi generelt fortalere for en mere skånsom behandling af miljøet, og vi vil glædeligt hjælpe dig på vej med vores udvalg af bæredygtige produkter.

Vi opfordrer og bestræber os efter i hvert fald én gang om ugen at tage en tur i skoven eller på stranden, for at samle plastik eller andet skrald, således vi kan være med til at gøre en endnu større forskel. Vi ønsker at bidrage til den cirkulære økonomi, hvor princippet er at reducere, genanvende og genbruge. Læs mere om cirkulær økonomi og 3R princippet i vores blogindlæg. 

Bambus planten i forbindelse med byggeri

Bambus plantens anvendelse er også interessant for byggeindustrien, i og med at bambus kan anvendes i forbindelse med plankegulve, paneler, bjælker og facadebeklædning.

Bambus er nemlig et æstetisk, slidstærkt og miljøvenligt materiale. Det er den hurtigst voksende plante i verden, og dermed et åbenlyst valg i forhold til valg af materiale i forbindelse med dit næste byggeprojekt.

Bambus hjem

Nogle bambusarter vokser helt op til én meter pr. døgn, og er altså klart hurtigere end f.eks. træer.

Derudover er bambus et særdeles hårdt & meget formstabilt materiale, hvilket gør at det er perfekt egnet til f.eks. gulve eller møbler.

En af de mange fordele ved at anvende bambus til gulve, er at det ikke arbejder lige så meget som andre træsorter, da det påvirkes langt mindre af luftfugtigheden. Bambusgulvets antistatiske og antiallergiske egenskaber understøtter også et bedre indeklima samt indendørs miljø.

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.