Bliv en mere bæredygtig turist med disse 3 tips!

'Klimatosse' og bæredygtig turist?

Du kender sikkert til følelsen af, at ferietid er en anden slags tid end hverdag – og ligesom vi nyder lidt ekstra is, pomfritter og mojitos, så lader vi måske også vores grønne vaner blive derhjemme.

Det er heller ingen hemmelighed, at vi i 2019 år satte rekord i antallet af flypassagerer fra de danske lufthavne med fire procent mere end året før. Det viser tal fra Danmarks Statistik. Det har dog også sine konsekvenser; nemlig at det afsætter store aftryk på vores planet, når vores rejselyst fører os ind i et fly med kurs mod fjerne egne. Flyrejser står nemlig for mellem 2,5 og 5 procent af vores samlede klimapåvirkning, og tager vi ikke problemet alvorligt, går vi en dyster fremtid i møde for vores klode, viser en rapport fra den grønne tænketank Concito.

Vi bærer et større ansvar

Vi bærer som turister et større ansvar, for at sætte så små klimaaftryk i det land, vi besøger og kloden i det hele taget. Med lidt bedre planlægning kan man nemt få en bedre, billigere og grønnere ferie ud af det. Uden at gå ned på den gode feriestemning.

Så her er listen over gode råd til at være en mere bæredygtig turist – uanset om du skal på ski- storby- eller strandferie.

Kør med elbil eller vælg et andet transportmiddel med omhu

Hvis du skal bruge bil på rejsen, så undersøg, om det er muligt at leje en elbil, og hvor man kan få den opladet. Flere og flere selskaber tilbyder elbiler, da efterspørgslen stiger.

Bus, bil eller tog er et meget mere miljøvenligt alternativ end at lade dig transportere med fly. Og skal du kun rundt i Europa, kan du ofte komme hurtigt fra storby til storby med toget.

Har du planer om en længere rejse, er det ganske vist en meget langtrukken løsning at rejse over land, men det er slet ikke umuligt. Du kan gøre det til en eventyrrejse og tage med den transsibiriske jernbane eller lignende. Det er en lang tur, og det er nok de færreste, der vil rejse på den måde, men alt andet lige udleder tog mellem en femtedel og en tiendedel af en flyrejse rent klimamæssigt.

Elbil-bæredygtig rejse

Vælg et opholdssted som fokuserer på bæredygtighed

Når du vælger hotel og overnatningssted, bør du vælge et sted, som gør en indsats for at passe på miljøet og omgivelserne. Det bedste pejlemærke er om de er miljømærket med fx Green Key, som er turismens internationale miljømærke eller andre anerkendte miljømærker. Det viser, at de går seriøst til værks, og at deres indsats kontrolleres af eksperter på området. Vær forsigtig med mærkningsordninger med tvivlsom troværdighed, der fx kan bestilles direkte på nettet uden kontrol. Lad være med blot at gå efter det billigste hotel på markedet. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du bor, når du er på ferie.

Hvis du kan bo hos nogen lokalt, så vil det typisk give et væsentligt mindre CO2-aftryk, end hvis du skal bo på et luksushotel, fordi hotellerne ofte har et meget højt forbrug. Airconditionen kører, poolen skal varmes op, og der er et stort personale. Dertil kommer hele køb-og-smid-væk-kulturen. Hvis du bor hjemme hos én, skal der måske lidt mere vand og lidt mere el til, men det er en marginal forøgelse af det, der i forvejen bruges

Tips til når du er på ferien:

  • Hjælpe med at spare på vandet.
  • Slukke lys og elektronisk udstyr efter dig.
  • Bruge håndklæder og sengetøj en ekstra dag.
  • Slukke for opvarmning og aircondition, når de ikke er nødvendige.
  • Sortere dit affald efter stedets oplysninger.
  • Foretræk postevand i stedet kildevand.
  • Spis mere bæredygtigt mad og minimer madspild.

Brug bæredygtige materialer på rejsen

Bæredygtighed og økologi er godt for din krop og for miljøet. Huden optager flere af de stoffer den er i kontakt med og af den årsag, er økologiske og bæredygtige produkter oplagte da disse ikke indeholder nogen skadelige.

BÆREDYGTIGE PRODUKTER TIL REJSEN

Her hos Bambui vil vi hjertens gerne hjælpe dig med at glæde andre med vores bæredygtige gaver, som falder i god jord.

Håndskåret bambus bestik

Bambui bestiksæt i bambus er både genanvendeligt og miljøvenligt. Bestikket er af 100% ren bambus i høj kvalitet. Bestikket vejer meget lidt, kan bruges igen og igen, og er nemt at have med på farten, for at undgå engangsplastikbestik. Det foldbare og bæredygtige bestiksæt består af en kniv, ske, gaffel, to spisepinde, en børste samt et sugerør. Fælles for dem alle er, at de er BPA fri og antibakterielle.

Bæredygtigt bestik sæt af bambus

Bæredygtige bambus sugerør

Naturlige og genanvendelige sugerør lavet af bambus (5 styks.) med medfølgende sisal-renser. Bambussen er dyrket pesticidfrit og tilmed økologisk, hvorefter den er skåret til og udhulet. Det naturlige og 100% plastikfri valg

Vi anbefaler, at du vasker dine bambus sugerør i hånden. Hermed skåner du produktet og sikrer det en længere levetid. Det er dog nemt med den medfølgende sugerørsbørste af metal og sisal at rense de genanvendelige bambussugerør.

Bæredygtigt bambus sugerør i juice

 

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.