Er bambus bæredygtigt?

Verdens hurtigst voksende græsart

Bambus er en plante som vokser naturligt i Asien. Bambus planten giver flere miljømæssige, økonomiske og sociale fordele for samfundet, når man anvender det i dagligdagen.

I Asien er det udbredt at have bambusmøbler, bambus huse, bambus skeer, gafler, spisepinde og gulve fremstillet af bambus. Da bambus vokser naturligt og kan vokse op til 1 meter om dagen, da er det en bæredygtig ressource for samfundet i Asien, da bambus materialet er billigt.

Bambus kan vokse under en række varme forhold, men helst i et tropisk klima. Bambus planterne giver ca. 35% mere ilt og absorberer 40% mere kuldioxid sammenlignet med træer, hvilket resulterer i en væsentlig forbedring af luftkvaliteten. Desuden tilbyder dyrkning af bambus kulstoffiksering, styrer jorderosion og renser miljøet.

Er bambusstof bæredygtigt?

Bambus er en af ​​de mest vedvarende ressourcer på planeten og med de særlige egenskaber for at vokse hurtigt og minimalt ressourceforbrug for at kunne vokse, så kan vi hos Bambui sige JA, til at vores bambus er bæredygtigt.

Vores bambus er dyrket uden kunstgødning, pesticider og uden kunstvandning – bambusdyrkningen kræver nemlig kun regnvand.Stilken er skåret, ikke trukket ud af sine rødder, så planten kan vokse igen og høstes igen.

Bambus spiller også en kritisk rolle i balancen mellem ilt og kuldioxid i vores atmosfære, fordi den frigiver mere ilt og absorberer drivhusgasser. Bambus i sig selv kan være en meget bæredygtig afgrøde, hvis den dyrkes under de rette forhold.

De bedste bæredygtige bambus produkter

Bambustekstiler er garn og tøj lavet af bambusfibre. Hvor man før i tiden kun anvendte bambus til strukturelle elementer, såsom spisepinde, bambus gulve, er der i de senere år blevet udviklet en række teknologier, der gør det muligt at bruge bambusfibre i en bred vifte af tekstil- og modeanvendelser.

Moderne bambustøj er lavet af enten 100% bambusgarn eller en blanding af bambus og andet garn såsom bomuld eller andre tekstilfibre, herunder hamp, spandex og nylon.

Her er kilden til vores bambus produkter

Vi mener, at vores kunder har ret til at vide, hvad det kræver at producere det tøj de benytter hver dag. Ved at ændre vores vaner som forbrugere og ved at uddanne os selv og dem vi kender, kan vi alle “være den forandring” der er brug for til at reducere den sociale indvirkning på vores planet.

Den bambus, der bruges til at fremstille garnet til Bambui og Boody bambus dyrkes i Kina af ”Hebei Jigao Chemical Fiber Company”. De har patent på processen til at omdanne bambus til garn.

Boody garnet er certificeret økologisk af OCIA (The Organic Crop Improvement Association). For strengt at kontrollere kvaliteten af ​​råmateriale har Hebei Jigao etableret sin egen bambusplantage i Sichuan-provinsen, Kina, og holder streng kontrol med sine aktiviteter. Bambussen dyrkes i overensstemmelse med den internationale organiske standard for OCIA / IFOAM og USDA National Organic Program for at sikre, at hver bambusstilk har 100% naturlig vækst og er fri for kemiske pesticider.

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.