Verdensdag for vand: Vidste du disse 10 ting?

Hvad er verdensdag for vand?

Verdensdag for vand også kendt som World Water Day er en FN temadag, der afholdes den 22. marts hvert år. Formålet med dagen er at gå ind for bæredygtighed og sætte mere fokus på vigtigheden af drikkevand. Vand Dagen fejres flere steder i verdenen med en række arrangementer, herunder: uddannelsesmæssige, teater, musikalske eller virksomhedsmæssige, som omfatter kampagner for at skaffe penge til vandprojekter. Temaet for verdensdag for vand i 2019 var ‘Leaving no one behind’.

Verdensdag-for-vand

Vand er en menneskerettighed

I dag er der milliarder af mennesker verden rundt, der stadig lever med usikker vand i deres husstande, arbejdspladser, skoler, fabrikker m.fl. og som kæmper for at trives og overleve i dagligdagen. 

Uanset hvor du er, er vand menneskerettighed, da det er en af de vigtigste faktorer for menneskets sundhed og udvikling. I dag skal drikkevand efterleve skrappe krav for at sikre god kvalitet. 

Tænk over dit vandforbrug

At tænke over sit vandforbrug og holde øje med, hvor og hvornår man bruger mest vand, er ikke kun til gavn for egen økonomi. Vores klima er påvirket af de mange forandringer, som vores kultur bærer præg af. Vi kan ende med at løbe tør for rent grundvand, da vandet indgår som en del af naturens kredsløb og er en begrænset ressource. Alle mennesker i Danmark bruger ca. 106 liter vand – hver dag. 

Tænk over dit vandforbrug når:

  • Du bruger vaskemaskinen, opvaskemaskinen eller tørretumbleren
  • Du går i bad
  • Du børster tænder
  • Du gør rent

10 Facts: Vidste du dette om vand?

#1: Du har 1 liter vand i din hjerne

#2: I løbet af et helt liv drikker mennesket cirka 75.000 liter vand

#3: En agurk består af 95% vand

#4: En vandhane som drypper èn gang i sekundet, fører til et vandspild på 10.000 liter på et år

#5: På jorden optræder vand i tre forskellige tilstande: vand, is og damp

#6: Et menneske kan leve uden mad i mere end en måned, men kun en uge uden vand

#7: Hver dag får solen en billion tons vand til at fordampe

#8: Mere end  ⅙ del af verdensbefolkning lever uden sikker vandforsyning

#9: Det anbefales at et voksent menneske skal indtage op til 2 liter vand om dagen for at holde kroppen sund og energisk. 

#10: Der bruges cirka 60 liter vand til et brusebad fra en almindelig bruser og cirka 120 liter i et karbad. 

Gør en forskel med Bambui

Bambuis hensigt er at frembringe mere fokus på økologisk og social bæredygtighed. Vores formål er at mindske brugen af plastik i de danske husholdninger, og i stedet bruge bambus som erstatning for plastik. Alle vores bæredygtige produkter består af bambus fibre. Det betyder nemlig meget for os, at kunne sætte et positivt aftryk på miljøet.

Som du måske ved, er bambus beklædning og husholdningsprodukter fremstillet af bambus ret nyt. Men mange er faktisk ikke klar over de interessante fakta om den velkendte bambusplante

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.