01.

FORSENDELSE SAMME DAG

Vi sender pakker alle dage inden kl. 18:00!

02.

BÆREDYGTIGE GAVER

Vi har et unikt udvalg af genanvendelige bambus produkter.

03.

HÅNDLAVET DANSK DESIGN

Alle vores bambus produkter er håndlavede.

TID TIL JUL 2020
ØKOLOGISKE OG BÆREDYGTIGE
PRODUKTER
Tid til at finde

bæredygtige julegaver?

Det kan være en udfordring at finde den perfekte julegave. Måske kender du gavemodtagerens hobbyer og interesser – og selvom du deler samme interesser, så kan det stadig være svært at vide, hvad du skal købe. Se vores liste med gaveideer til dig.

Hvad med de små adventsgaver?

Forkæl din kæreste, mor, far, søster, onkel, Bedste eller en helt anden i dit liv med skønne og bæredygtige adventsgaver i den søde juletid. Ligegyldig størrelsen på gaverne, vil du altid kunne skabe glæde, da det er de søde tanker bag, der tæller.

Små og bæredygtige gaver

JULEGAVE

IDEER

Find en bæredygtig gave der passer dig eller dine nærmeste bedst. Du kan finde flere produkter på vores shopside.

Mærkedage i Julen

Julen byder på en masse skønne dage, i en særlig tid.

Jule baggrund

Advent er latin
og betyder 'komme'

Advent kalder vi de fire søndage op til jul. Adventstiden markerer det kirkelige nytår og er en stille ventetid frem mod Jesu komme. En adventsgave er efterhånden en tradition på disse søndage.

Nu starter juledagene
1 december

Juledagene starter og her begynder åbning af julekalenderen, pakkekalender og kalenderlyset. Derudover pynter mange op til jul på denne dag.

Har du hørt om
Lucia dag?

Lucia var en italiensk, kristen pige, som led martyrdøden den 13. december år 304. Kort efter hendes død begyndte den katolske kirke at antage hende som helgen.

Pyntning af juletræeet
23 december

Nogle foretrækker et minimalistisk og enkelt pyntet juletræ og nogen vil gerne fylde træet op med meget pynt for maksimum effekt og udtryk. Vi beder alle om at bruge pynt med omtanke.

Den store juleaften
24 december

Der findes næppe en aften mere fyldt med nærvær, glæde og traditioner end juleaften. Det fine service er på bordet, mandelgaven ligger klar, og lysene på træet stråler om kap med børnenes øjne.

1. Juledag
25 december

25. december er dag 359 i året i den gregorianske kalender (dag 360 i skudår). Her bydes der velkommen til familiesammenkomster med julefrokost.

Skal julen fejres med de bedste gaver?

Giv bæredygtige og genanvendelige gaver!

Bæredygtige Julegaver

Skal du købe bæredygtige julegaver og vil du gerne have nogle ekstraordinære julegavetips, som kommer til at tage dine gavemodtagere med storm?

Hos Bambui har vi bæredygtige og genanvendelige julegaver, som passer til alle mulige typer. Vores sortiment består af unikke og praktiske ting, som er noget ud over det sædvanlige. Uanset hvad du leder efter, kan vi hjælpe dig med at finde den bedste julegave til lige netop dine behov.

Hos Bambui er det ingen hemmelighed, at vi elsker  julen. Uanset om du er barn eller voksen, kan man ikke fornægte, at julen er en magisk tid som vækker særlige følelser. Om morgenen står man op til et smukt vinterland og tænder det fjerde lys i adventskransen. Dernæst nydes en dejlig julemorgenmad med familien samtidig med, at man lytter til hyggelig julemusik. Sammen går forældrene derefter i gang med juleforberedelserne, mens børnene holder sig for sig selv og leger i fred og ro. Senere kommer hele den pukkelryggede familie, som I har længtes efter at møde, og huset fyldes med glæde og latter. Vores gaver passer f.eks. til dig, der er livsnyder, dyreelsker eller som vil leve bæredygtigt. Hvis du bare har brug for inspiration til noget, man kan ønske sig i julegave, vil du også kunne finde det her.

TILMELD DIG VORES NYHEDSBREV!
Praktiske adventsgaver!

Adventsgaver til ham og hende

Selvom julegaveindkøbet måske står øverst på to-do listen i december, kan adventsgaver være med til at sprede smil og julestemning hos dem, man han holder af. Adventsgaver skal dog ikke blot være små gaver som åbnes og derefter ikke benyttes. Det er hverken til gavn for modtageren eller for miljøet. Vi kan derfor byde på et bæredygtigt bambus håndklæde, som vil være en utrolig lækker og blød overraskelse til adventsgaven.

Der er altid forfærdelig lang tid til juleaften – især hvis man glæder sig! Det kan især være svært for børn og juleglade voksne, som kan synes, at tiden virker ekstra lang og pinefuld, når det kun lige er blevet den 1. december. Heldigvis er der råd for dette – og det er adventsgaver. Hvis man synes, at det kan være lidt uoverskueligt at sammensætte en pakkekalender til børn, forældre eller venner i den travle juletid, hvor der er så mange andre ting, der skal holdes styr på, er adventsgaver den perfekte løsning. Leder du efter de perfekte adventsgaver til din partner, så finder du hos Bambui et hav af bæredygtige adventsgaver.

Adventsgaver til jul

Hvorfor giver vi julegaver?

Det kan lyde mærkeligt, men faktisk har vi givet hinanden julegaver omkring december længe før, at der var noget, der hed jul. Romerne havde nemlig længe før kristendommen – og dermed julen som vi kender den i dag – givet hinanden gaver i den mørke vintertid.

Først i 1900-tallet blev det fast kutyme, at julegaverne ligger indpakkede under juletræet. At voksne giver hinanden gaver blev først udbredt i forbindelse med, at julens gave-givning bredte sig til alle samfundslag. Før år 1800 var den slags manér med overraskelses-gaver mellem voksne utænkelig. Man havde dog alligevel kendskab til begrebet julegaver, men mere i form af en slags gratiale, og dermed mere eller mindre en aftalt del af den løn, man havde krav på. Sådanne gaver gav husbonden sit tyende, adelsfolk deres bønder og konger deres undergivne.

Hvorfor holder vi jul?

Jul som vi kender det i dag, stammer rent faktisk fra før kristendommen kom til Danmark. Dengang fejrede man en begivenhed kaldet Vintersolhverv. Denne festlighed gik ud på at fejre, at lyset kom tilbage og dagene ville blive længere. Man fejrede den lyse fremtid, med god mad og masser af drikkelse, ligesom vi i dag gør i julen.

Kristendommen døbte den 25. december som Jesus fødselsdag, for denne dag var vintersolhvervet i romer riget omkring 300 årene. Navnet for julefesten blev Kristmesse men det slog dog aldrig igennem i Norden som f.eks. i England, for Norden holdt fast ved den hedenske jul, kaldet Yule eller Geol.

Her i norden og også i Tyskland begynder festen (juleaften) dagen før, nemlig den 24. december, og dette kommer af at der var tale om en vågenat, hvor man afventede midnat så man kunne afholde messe for Jesus fødsel.

Giv den bedste bæredygtige julegave

Det vigtigste, når du giver en julegave, er, at den skaber glæder hos modtageren. For når den gør det, bliver gaven et minde, og når modtageren ser den i løbet af året, vil han eller hun tænke på giveren. Det må være det ultimative og dermed den bedste julegave.

Når du giver en oplevelse som julegave, skaber du dobbelt glæde. Hvordan skal det så forstås? Jo, det skal forstås på den måde, at modtageren både bliver glad, når gaven åbnes og så igen, når oplevelsen skal indfries. Det gode ved en oplevelse er også, at den ikke går i stykker eller bliver for gammel, for når først oplevelsen er gennemført, kan du gemme mindet fra dagen i din mindebank, så længe du vil. Derfor synes vi, at oplevelser er de bedste julegaver, du kan give.

En gennemsnitlig dansker forbruger omtrent 37kg. plastik om året. Med Bambuis bæredygtige bambus produkter kan du være med til, at gøre julen lidt grønnere.

Bambui logo i hvid
Som Danmarks førende bæredygtige shop er det en fornøjelse, at byde dig velkommen til Bambui’s bæredygtige julegaver.

Find nemt en gave, der glæder den, der har alt. Her har vi samlet de bedste gaveidéer til ham, hende og til gaver på budget, så du nemt kan finde den gave, du leder efter.​​​​​​​

Julegaver 1