3 tips til et bæredygtigt Baby Shower

Hvad er et Baby Shower egentligt? Et Baby Shower kan kort beskrives som en form for fest, der har til formål at hylde graviditeten, venskabet og det nye liv.

I andre lande som bl.a. USA er et Baby Shower en helt naturlig del af en kvindes graviditet. Der findes mange spørgsmål når der skal holdes et Baby Shower. Organiseret af den gravides veninder, tæller denne fest som et slags venskabsbevis og værdisættelse af det nye liv.

Det hele drejer sig om at forkæle den vordende mor efter alle kunstens regler. Det er en dag, hvor der er plads til rigtig hygge med god mad, sjove lege og masser af bæredygtige gaver.

Hvornår holder man så et Baby Shower?

Typisk holdes et Baby Shower i det sidste trimester af graviditeten, mest ca. 6 uger før den beregnede fødselsdato. Når det skal tilgå helt klassisk, holdes Baby Showeret i den vordende mors eller en venindes hjem.

Babyshower gave til den lille

En lille tanktop, som selv den lille-og-nyfødte ville elske!

#1 Brug miljøvenlige materialer

Inviter de ønskede gæster med miljøvenlige Baby Shower invitationer. Brug elektroniske invitationer snarere end trykte invitationer. Der er masser af gratis og sjove online e-invitation-websteder. Disse inkluderer funktioner som RSVP-sporing, der giver gæsterne mulighed for at fortælle dig, hvilken mad de bringer, og I har sågar mulighed for at lave et gruppesamarbejde om aktiviteter. Det er både en grønnere og billigere måde, som faktisk kan lette arbejdet for dig!

Bæredygtig baby shower

Miljøvenlige invitationer

Hvis du vælger at gå videre med trykte invitationer, kan du benytte materiale som bl.a. bananblade eller kokosfibre. Eller kig efter FSC-certificeret papir og genbrugspapir med et højt (70% eller mere) genbrugsindhold.
En anden mulighed for papirinvitationer er at vælge dem, der er trykt med soja- eller plantebaseret trykfarve.
… og lige et sidste tip: hvis det er muligt, så kan du give dine invitationer i hånden. Dette sparer nemlig på transportemissionerne.

#2 Bæredygtige gaver til baby shower

Baby Shower gaver er ikke helt det samme som barselsgaver, men det til trods – har de noget til fælles: de er lige svære til at finde på. Især, når gaven skal være noget særligt, et minde om en helt speciel dag og en hyldest til det nye liv som snart skal se dagens lys.

Det er en god idé at tilpasse gaveræset til din venindes ønsker: Er hun typen, der går meget op i at vælge de rigtige ting selv, kan mere ”neutrale” gaver som gavekort, babybadekar, stofbleer, legetøj eller et babytæppe i en neutral farve være sagen.

Slå jer sammen til en baby shower gave

Er hun økonomisk trængt, vil hun måske sætte stor pris på, at I slår jer sammen om en af de lidt dyrere ting som en god autostol, en lækker vugge eller lignende. Vil I også gerne give noget mere personligt, kan I købe en ”Barnets bog”, hvori I alle skriver en lille hilsen til babyen og fortæller, hvorfor I tror, den gravide bliver en fantastisk mor.

Der er også alternative måder at give gaver på: Bed for eksempel alle gæsterne om at skrive et lille gavekort, hvor der står en ting, de vil gøre for de nybagte forældre: Et par lange gåture med barnevognen, en gang babypasning i tre timer, så mor kan få sovet eller hjemmelavet aftensmad leveret til døren kan betyde alverden for trætte forældre.


Vores populære bambus heldragt til de helt små, er en komfortabel vinder!

#3 Bæredygtigt dekoration til Baby Shower

Vælg sengetøj til dine borde. Plastduge og papirplader er ikke gode for miljøet – og lad os være ærlige – de fleste af dem ser billige ud. Der er intet som at bringe naturen indendørs. Fyld tomme hjørner og borde med levende planter. Potteplanter udgør store centerpieces, og små træer udgør et godt baggrundsbillede til fotos af den stolte kommende mor.

Her er nogle grønne måder at tilføje sjov og festlighed uden overskydende spild eller giftstoffer. Du kan købe nogle af disse ting eller bruge dem som inspiration til at lave ud af ting, du allerede har til rådighed.

Skal Baby shower være overraskelse?

Det er meget individuelt, om baby shower skal være en overraskelse for den gravide. Det er dog det mest almindelige, at det er en overraskelse, som de nærmeste i den gravides familie eller vennekreds planlægger. Normalt er manden til kvinden med inde over at skulle holde det hemmeligt for den gravide eller måske hjælpe til, med at sørge for der ikke bliver lavet andre planer.

Skal festen holdes hjemme hos kvinden selv, skal I selvfølgelig finde på en god plan for at få hende ud af huset, så I har god tid til at få pyntet op og gjort klar.  Arranger for eksempel at moren eller veninden til kvinden tager hende med ud og kigger på babyting en lørdag morgen, mens I tager resten af gæsterne hjem til den kommende mor og pynter fint op og gør klar til festen.

Det kan også være, at I føler, det passer bedre at holde festen hjemme hos en af jer veninder eller familie. På den måde har I god tid til at pynte op til overraskelsen i fred og ro og så ellers bare invitere veninden over på kaffe eller frokost på det angivne tidpunkt.

Baby Shower gave til den gravide

Hjælp den gravide på vej med lækre og bløde bambus strømper - uden skadelige materialer. Et babyshower er nemlig noget helt speciel for moderen, og det handler om at forkæle hende og give hende en god dag. Derfor er det en oplagt lejlighed til at give hende en skøn bæredygtig gave, som hun rent faktisk får stor glæde af. 

Vi pakker ind og skriver en kærlig hilsen fra dig, endda med Gratis levering.

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.