Hold en bæredygtig (grøn) jul i år! [2021]

Skal julen være grøn og (lidt mere) bæredygtig i år?

Julen siges at være hjerternes fest, men ikke altid klimaets. For udover hygge og samvær er julen, kan du måske også nikke genkendende til at julen ofte er lig med et stort forbrug. Vi giver dig derfor den ultimative guide til, hvordan du får en hyggelig jul, som både tager hensyn til miljø og klima.

Gør julen mere bæredygtig med bambus

I takt med det store fokus omkring bæredygtighed og grønne alternativer, som de seneste år er vokset markant, er der er ikke nogen tvivl om, at juletiden er en enorm belastning for klimaet. Det er en højtid, der bliver fejret over hele verden af milliarder af mennesker, og en ellers lille ting som at vælge en bæredygtig og miljøvenlig gave, kan gøre en stor forskel. Det er derfor oplagt, at julegaven under træet i 2021 også bliver et bæredygtigt valg.

Bambui har udvalget af bæredygtige julegaver lige fra boligtilbehør til undertøj/tøj. Er det julegaver til hende eller ham, du søger, kan du finde den bæredygtige løsning hos Bambui.

Hvorfor lige netop bambus?

Vores kerneværdier er bygget op omkring, at bruge bambus som materiale, da det er yderst holdbart, bæredygtigt og har en masse unikke egenskaber. Én af bambussens store fordele er, at det er den hurtigst voksende plante og det er derfor hurtigt at anskaffe, som materiale. Derudover har det en positiv indflydelse på miljøet, da den frigiver mere ilt end andre træer og planter. I reelle tal er det op til 35% mere ilt end almindelige træsorter, og det sker uden brug af gødning eller pesticider. Der er med andre ord tale om en rendyrket, bæredygtig produktion. Så har du en der står dig nært, som enten selv går op i bæredygtighed eller en som kunne have godt af et bæredygtigt indspark, har Bambui et bredt udvalg.

Bæredygtige julegaver: Bambus strømper

Behagelige bambus strømper er en sikker vinder under juletræet!

Alle bæredygtige skridt gælder - om de er store eller små!

Det er alle tiltag, store som små, der har en betydning i indsatsen for en bæredygtig levemåde. Derfor behøver man ikke nødvendigvis starte med at udskifte alt på en gang. En bæredygtig julegave kunne derfor være gaven til hende i form af blødt og stilrent bambus undertøj. Det kunne også være, at du manglede en julegave til din venindes nyfødte barn, hvor der er en livsstil i hjemmet, som har fuldt fokus på at leve sundt og bæredygtigt, så er der også et udvalg inden for blødt og bæredygtigt babytøj. Søger du en julegave til ham, så har Bambui også bæredygtigt tøj til herre i form af underbukser og t-shirts, som naturligvis også er lavet af bambus.

Vi har udvalget af bæredygtige julegaver; lige fra boligtilbehør til bambus undertøj. Er det julegaver til hende eller ham, du søger, kan du finde den bæredygtige løsning hos os!

Hvorfor bæredygtige julegaver?

Bambui har til mål at få skabt en cirkulær økonomi, og vi arbejder i høj grad med principperne; reduce, reuse, recycle. Vælger du derfor som forbruger i år at købe dine julegaver bæredygtige, kan du være med til at støtte op om dette mål. Ved at købe et bambusprodukt som gave, kan du være med til at tage skridtet mod en mere bæredygtig livsstil. Et bambusprodukt sikrer blandt andet, at modtageren får et bæredygtigt produkt med langtidsholdbarhed. Derudover er det produkter, som er stilrene og tidløse i deres udtryk.

5 Bæredygtige tiltag til julen

1. Økologi – En vigtigt faktor i den grønne livsstil. Du kan derfor som forbruger være opmærksom i dine indkøb og vælge de økologiske råvarer. Man kan i dag nærmest få alle produkter som økologiske, og det er i den forbindelse blevet nemmere at lave økologisk julemad.

2. Juletræet – Køb et bæredygtigt juletræ, som efterfølgende kan plantes ud, derved kan det blive et led i den cirkulære økonomi, “Reduce, reuse, recycle”. På den måde kan man enten få glæde af juletræet året rundt og derudover tage det ind igen året efter til jul. I dag tilbydes der både bæredygtige og økologiske juletræer på juletræsmarkedet, som man kan bestille i god tid på nettet.

3. Undgå madspild – Lav ikke mere mad end i får spist! Og hvis, der er blevet lavet for meget, så sørg for, at det bliver spist, så vi undgår madspild. Kan I ikke selv spise det hele, så giv det ud til en, der kan have brug for det. Det kalder vi også næstekærlighed!

4. Bæredygtigt julepynt – Du kan bruge genbrugsmaterialer til din klippe klister dag som f.eks. aviser, gammelt tøj eller andre sjove ting, du kan finde i hjemmet. Og genanvend dit julepynt, så slipper for at købe nye ting hvert år.

5. CO2 udledning – Drop bilen. Julen er en travl tid på de danske veje. Mange familier transporterer sig tværs over landet, for at holde jul med deres nærmeste. Hvis vi alle kører i bil, bliver der enorm trafik på de danske motorveje, og det bliver ikke mindst en kæmpe belastning for klimaet. Tag derfor med tog, bus eller færge for at mindske co2-udslippet.

 

SHOP bæredygtigt

Vi brænder for et tidsløst og bæredygtigt design, der altid kan genanvendes. Vi håber du kan lide vores grundværdier og vil være med til, at gøre en grøn forskel.